top of page

Särestön kahvilan kuukauden taiteilija:
 

Miranda Vissers
2. - 30.8.2022

Jäkälä

 

Jäkälä on levän kanssa symbioosissa elävä sieni. Jäkälät ovat erittäin herkkiä ympäristölleen, ne ovat hyviä ilmansaasteiden ja luonnon indikaattoreita. Minua on vuosien ajan kiehtonut Lapista löytyvien jäkälien värit ja rakenteet.

Pyrin työlläni luomaan maisemamaista tunnelmaa, mutta viittaamatta mihinkään erityiseen. Käytän tähän värimaailmaa ja rakenteita, jotka tuovat mieleen assosiaation luonnosta.

Taiteilijana työskentelen mieluummin useilla eri taiteen aloilla. Projektin aihe sanelee, minkälaisen välineen valitsen työskentelyyn. Tämä valinta määrittelee teosten merkityksen valmiina. Jäkälä-sarja havainnollistaa hyvin tätä tapaa valita materiaalit ja tehdä töitä. Jäkälän rakenteet tuovat mieleeni vanhoja virkattuja pöytäliinoja ja maalausten värit ovat saaneet inspiraationsa jäkälän väreistä ja niiden kasvupinnoista.

Materiaalini löytyvät luonnosta tai ne on lahjoitettu minulle tai ostan materiaaleja kirpputoreilta. Suurin osa näissä maalauksissa käytetyistä pöytäliinoista on annettu minulle, kun työskentelin Lapissa residenssissä.

Asun ja työskentelen Hollannissa. Matkustaminen, työskentely Lapissa ja luonnon tarkkailu ovat inspiraation lähteitäni. Käyttämällä "ennalta rakastettuja" materiaaleja ja valitsemalla herkän lajin, jäkälän, toivon saavani ihmiset tietoisemmiksi ympäristöstään. Huolen luonnosta ja selkeän värinkäytön tunnistin Reidar Särestöniemen teoksissa. Se saa minut olemaan kiitollinen saadessani esitellä maalaukseni Särestössa.

 

Miranda Vissers

CIMG2971 (1).JPG
no 16 (1).jpg

Tulevat kuukauden näyttelyt

bottom of page