Aukioloajat
TI-LA 12-18 vuoden ympäri
pyhäpäivinä suljettu 
Lipunmyynti sulkeutuu klo 17:00.
 

LIPUT 

 • aikuiset 12 €

 • koululaiset, opiskelijat, eläkeläiset 10 €

 • perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta 7-16 v) 35 €

 • ryhmäliput 10 € / hlö, min. 12 hlöä

 • vapaa sisäänpääsy ICOM -kortilla, Museokortilla ja alle 7-vuotiailla 
   

 • Opastus 1,5h 40 € / ryhmä + sisäänpääsymaksu. Ryhmän maksimikoko on 50hlö. Lue lisää

Järjestämme erilaisia työpajoja koululais- ja päiväkotiryhmille sekä aikuisille. Kysy lisää taide-, arkkitehtuuri- tai ympäristöteemaisista työpajoistamme sähköpostitse!

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle
 • TripAdvisor - White Circle

YhteystiedoT

Särestöniemi-museo 
Särestöntie 880 
99110 Kaukonen 

​​p. +358 (0) 16 654 480 (Info)
info@sarestoniemenmuseo.fi

Anne Koskamo, museonjohtaja 

anne.koskamo@sarestoniemenmuseo.fi
p. +358 (0)40 136 1112

Jaana Hokkanen, museolehtori 
jaana.hokkanen@sarestoniemenmuseo.fi

p. +358 (0)40 700 3441

Raija Kulppi, kokoelma-amanuenssi 
raija.kulppi@sarestoniemenmuseo.fi
p. +358 (0) 16 654 480

© 2019 Särestöniemimuseo

Näyttelyt särestössä

Gallerian teemallinen päänäyttely vaihtuu kerran vuodessa. Ateljeekodissa kävijä pääsee sisään taiteilijan yksityiseen maailmaan. Ateljeesalin taidenäyttelyt vaihtuvat kolme kertaa vuodessa ja Ateljeen tupakeittiön vitriinissä kerrotaan taiteilijan elämästä asiakirjamateriaalin ja valokuvien kautta. Tunnelmallinen Vanha Särestö vie kävijän entisajan maailmaan ja taiteilijan varhaisvaiheisiin. Museon kahvilassa järjestetään kuukausittain vaihtuvia vierailevien taiteilijoiden näyttelyitä.

Galleria: Viimeinen hukka - hätä arktisen luonnon puolesta

6.11.2019–31.10.2020

Särestöniemi-museossa marraskuussa 2019 avautunut uusi päänäyttely Viimeinen hukka - hätä arktisen luonnon puolesta esittelee Reidar Särestöniemen (1925-1981) teoksia, joilla taiteilija halusi ottaa kantaa luonnonsuojelun puolesta. Näyttelyssä on esillä Särestöniemi-museon omien kokoelmien lisäksi teoksia Kirsi ja Keio Eerikäisen Taidesäätiön kokoelmista. Särestöniemi ilmaisi ajatuksensa luonnon tuhoamisesta ja sen seurauksista värikkäästi paitsi maalauksissaan myös lukuisissa haastatteluissaan. 

Ateljee: "SE AGRAARI-IHMISEN KAVONNU MENNEISYYS" - SÄRESTÖN PERHEEN ELÄMÄ REIDARIN KUVINA

14.1. - 31.3.2020

Toimittaja Markku Paksuniemi kysyi vuonna 1977 taiteilija Reidar Särestöniemeltä (1925-1981), mikä antoi tälle voimaa. Särestöniemi vastasi: "Mie luulen että se menneisyys, se agraari-ihmisen se kavonnu, se kavonnu menneisyys, joka liittyy sukhun..." Toisessa haastattelussa taiteilija arvosti menneen ajan sukupolvelta toiselle periytynyttä elämäntapaa: "Syksyllä kun mie aina kuljen ja poromiehet on tehneet heinäsuovat, haasiot ja on seipäilläkin heiniä - miten nostalgiseksi sitä tulee. Miun isoisät on kokeneet sen ajan parempana ja pysyvämpänä, koska pojat ovat jatkaneet. Ne on saaneet nähdä, että tämä asia on näin eikä se tästä mihinkään muutu... Se elämäntyyli on mennyt pois ja mie koen sen kovin outona."

Ateljeen vitriininäyttely: Reidarin Ruija

25.1.2019 alkaen

Reidar Särestöniemen (1925–1981) elämään ja taiteeseen vaikuttivat vahvasti hänen pohjoiset juurensa, jotka ulottuivat Ounasjoen varresta Ruijan rannoille. Reidarin äiti Alma Andersen syntyi 1800-luvun lopulla Norjan Vesisaaressa alueella, jossa kohtasivat tuohon aikaan monenlaiset ihmiset Norjan, Ruotsin ja Venäjän alueelta. Eri kielten ja uskontojen sekamelskassa suurin yhtenäinen ryhmä olivat kveenit eli suomalaisperäinen väestö.

Vanha Särestö kuvastaa entisajan elämäntapaa ja kertoo Särestöniemen suvun tarinan sekä taiteilija Reidar Särestöniemen varhaisvaiheista. Taiteilijan ensimmäinen ateljeetila sijaitsi lapsuudenkodin pirtissä.

Särestön kahvilan tammikuun kuukauden taiteilija: Tero Kivelä

7.-31.1.2020

Spray Paint Art by Tero Kivelä

Rovaniemeläistynyt (s. 1983 Pelkosenniemi) taiteilija Tero Kivelä tunnetaan maalaustensa vahvoista tunnelmista ja kontrasteista. Unenomaiseen maailmaan töissään yhdistyvät muun muassa fantasiateemat ja inspiroiva Lapin luonto. Pioneerityötä spray paint art-taiteenlajissa Suomessa tekevä Kivelä käyttää töissään siis pääasiassa spraymaaleja. Sittemmin taiteilija on siirtynyt myös yhdistelemään työskentelyssään spraymaalin, akryyli- sekä öljyvärien parhaita ominaisuuksia. Kuvataiteen Kivelä löysi vuonna 2015, mutta on nuoresta taiteilijanurastaan huolimatta ehtinyt jo menestyksekkäästi lukuisiin yksityis- ja yhteisnäyttelyihin. Musiikki taiteellisena ensirakkautenaan hänet voi tavata näyttelyidensä avajaisista useasti myös laulamassa kitaransa säestyksellä.

”Taidetta on toisaalta pakottava tarve kanavoida jokin ajatus, asia, tunne tai kuva, joka mieltäsi hallitsee, toisaalta taide on täydellistä luomisen ja mielen vapautta. Kaikki on mahdollista. Kaiken hurjuuden keskellä nähkää kaunis ja hyvä. Etsikää se. Kannustakaa ja tukekaa toisianne.”  - Tero Kivelä -

Please reload