top of page

Reidarin koivikkokävely

Kysy ohjelmaa ryhmällesi!

Ohjelman kesto 3,5 tuntia

 

Hinta 75 € minimi 10 hlö

• museokierros teemalla Reidarin koivikot (45 min)

• metsäkierros: tutustutaan Reidarin koivikkoon ja opetellaan metsäterapiaa, stressinhallintakykyä luonnon avulla. Miten ammennan puiden ja luonnon parantavia voima? (2x45min)

• tauko yrttiteetä (kahvia) ja pullaa

• työpaja (45 min):

- koivikko niin kuin mie sen näen

- metsä niin kuin mie sen koen

- työpajassa toteutetaan oma koivikkoteos: vesivärimaalaus tai kuivapastellimaalaus

Hox! Tämä sopii hyvin myös esim. työpaikkojen tyky-päiväksi. Pyydä tarjous.

Ohjaajana taiteilija, luonto-opas Paula Sieppi ja museolehtori Jaana Hokkanen

Koivu3pieni.jpg

Mie olen mie - kokemuspaja

 


Mie olen mie - kokemuspaja perustuu voimauttavan valokuvauksen menetelmään, jonka on kehittänyt taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolainen. Varhaisin tunnettu projekti on 1998 alkanut kymmenvuotinen lastensuojeluprojekti, Maailman ihanin tyttö.

Mie olen mie – kokemuspaja sai alkunsa Voimauttavan valokuvauksen ammatilliset perusteet koulutuksessa koetuista ”ahaa” -elämyksistä.
Vaikka kokemuspaja pohjautuu Voimauttuvan valokuvan menetelmään, ei Särestössä järjestettävää pajaa voida käyttää sosiaali-, terveys- tai opetusalojen työkaluna.

Tässä menetelmässä työväline ei oikeastaan ole valokuvaus, vaan katse ja näkemisen tapa. Kuvaukset suoritetaan pareittain tai pienryhmätyöskentelynä aidoilla 70-luvun Polaroid-kameroilla. Parhaimmillaan mie olen mie - kokemuspaja antaa osallistujalleen nähdyksi ja kuulluksi tulemisen kokemuksen. Me henki vahvistuu ja ryhmän keskinäinen luottamus lisääntyy.

Kokemuspajaa voi suositella esimerkiksi ystäväporukalle, perheelle, työyhteisölle, polttariporukalle… Oleellista kuitenkin on, että kaikki osallistujat haluavat osallistua.

Särestö miljöönä tarjoaa elämykselle upeat puitteet ja kokemuspajaan kuuluva opastettu teemallinen kierros museolla valottaa taiteilija Reidar Särestöniemen elämää sekä persoonaa.

Pajat järjestetään maanantaisin, jolloin Särestö on suljettu muilta museovierailta. Näin varmistamme osallistujille työrauhan.

Mie olen mie -kokemuspajan ohjaajana toimii museoassistentti Katri Alatalo, joka on suorittanut Voimauttavan valokuvauksen ammatilliset perusteet -koulutuksen 2013 sekä valokuvaajan ammattitutkinnon VAT 2008. Työpaja ohjaajan työstä Katrilla on usean vuoden kokemus. 
Oppaana museokierroksella toimii museojohtaja Anne Koskamo.

 


Osallistujamäärä: 4-9 hlö
Kesto: Arvio 5-7h.  Kesto määräytyy osallistujamäärän sekä räätälöidyn sisällön mukaan.
Hinta: alkaen 380€/ ryhmä. Hinta sisältää: Mie olen mie - kokemuspajan, museon sisäänpääsyn sekä opastetun kierroksen. Kameran käyttöön sekä opastuksen. 1 filmi/hlö. Aamukahvit sekä suolainen piirakka, keittolounas sekä iltapäiväkahvi sekä Särestön kotipulla.
Kieli: Suomi

Reidar särestöniemen taiteen innoittama valomaalaustyöpaja

Reidar Särestöniemen taiteen innoittama Valomaalaustyöpaja.

Reidar Särestöniemi oli lappilainen taiteilija, joka tunnetaan suurista värikkäistä maalauksistaan, joissa aiheina olivat luonto ja eläimet.

Videolla pääset tutustumaan Reidarin maailmaan ja voit toteuttaa valomaalaustyöpajan ohjeiden mukaan.

Tekijät:

Tytti Oikarainen ja Emmi Laukkarinen

Lapin yliopisto, taidemuseo- ja näyttelypedagogiikan projekti Särestöniemi-museolle

bottom of page