top of page

museon toiminta

Kokoelmat ja tutkimus

Museoiden tehtävä on vaalia, kerätä ja välittää kulttuuriperintöä. Toiminnallaan museo takaa kokoelmien pysyvyyden ja säilyvyyden tuleville sukupolville. Vuonna 1985 Särestöniemi-museo on taide- ja kulttuurihistoriallinen museo, jonka tarkoitus on vaalia taidemaalari, taiteilijaprofessori Reidar Särestöniemen mittavaa elämäntyötä sekä pitää esillä taiteilijan teoksia että hänen elämäänsä liittyvää kulttuurihistoriallista aineistoa. Museon ylläpitäjänä toimii Kauko Sorjosen säätiö.

Särestöniemi-museon kokoelmat käsittävät taideteosten lisäksi arkiston, valokuva-arkiston ja museorakennukset. Vanha Särestö, Galleria ja Ateljeekoti sekä rakennuksia ympäröivä museoalue on suojeltu rakennussuojelulain nojalla. Kokoelmatyö toimii myös muun museon toiminnan, kuten yleisötyön ja museopedagogisen toiminnan kivijalkana. Särestöniemi-museon kokoelmatyötä määrittää vuonna 2019 päivitetty kokoelmapoliittinen ohjelma. Tutkimus on myös osa museotyön arkea ja liittyy kokoelmien lisäksi näyttelyiden valmisteluun, dokumentointiin, erilaisiin hankkeisiin sekä julkaisuihin.

Yhteystiedot

Särestöniemi-museo
Särestöntie 880, 99110 Kaukonen
p. 016 654 480 (Info)​

 

Anne Koskamo, museonjohtaja
anne.koskamo@sarestoniemenmuseo.fi
p. 040 136 1112

Jaana Hokkanen, museolehtori
jaana.hokkanen@sarestoniemenmuseo.fi

p. 040 700 3441

Raija Ylitalo, kokoelma-amanuenssi
raija.kulppi@sarestoniemenmuseo.fi
p. 016 654 480

 

Ajankohtaista

Mukana taidetestaajissa

Särestöniemi-museolla on ilo olla mukana kansallisessa Taidetestaajat -hankkeessa vierailukohteena. Seuraavan kerran Taidetestaajia tulee Särestöön lokakuussa 2023.

SKR_banneri_paraati_980x400_01.jpg
bottom of page